Saç Bakımında Avokado Yağı

Kuru saçlar, hasarlı saçlar ve sorunlu saçlar herkesin sorunu olmaktadır. Bundan kaynaklı saçlara bakım yaparken dikkat etmek, doğru ürünler kullanmak son derece önemlidir. Avokado yağı saç bakımında oldukça doğru bir üründür. Aşağıdaki yazıda avokado yağının saça faydaları, kullanımı hakkında bilgiler yer almaktadır. Eğer sizlerde hem saç sorunlarınızdan kurtulmak hem de canlı saçlara kavuşmak isterseniz yazımızı okuyarak bilgi edinebilirsiniz.

Avokado Yağının Saça Faydaları

11

 

Modern yaşam tarzımız saçlarımıza meydan okuyor. Birçok insan, kuru saçlardan muzdarip, şampuanlar, ısı şekillendirme, kimyasal işlemler veya çevre kirliliği nedeniyle zarar görmüş saçlara sahip. Saçlarınız için tekli doymamış yağ kullanmak saç folikülünü besler , güçlendirir ve kuru saç derisini hafifletir. Yağları saç derisine masaj yaparsanız, kan akışını uyarırsınız, bu da yeni büyümeyi teşvik etmek için foliküllere ulaşabilen daha fazla besin maddesine yol açar.

Bu faydalar için tek başına   tekli doymamış yağları, örneğin zeytinyağı, kenevir yağı veya susam yağını kullanabilirsiniz. Fakat avokado yağını özel yapan şey, yağ asitleri ve E vitamini gibi yüksek yoğunluğudur ve saç derisine ayrıca saç milleri tarafından çok iyi emilmesidir. Bu, saçı çevresel strese karşı korur ve örneğin erkek tipi kelliklerde sıkça görülen tıkalı foliküllerin açılmasını engelleyerek yeni saçların büyümesini uyarır.

Avokado Yağının Saça Faydaları

  • Kuru yaşlanmış ve kırışmış deriyi iyileştirip güçlendirir. Üst deri döküntüsünü önlemeye yardımcıdır. Derinin bazı bölgelerinde olan nasırlaşmayı engeller.
  • Saç sorunları için avokado yağının faydaları saçlara gerekli olan vitamin desteğini dışarıdan sağlar.
  • Avokado yağının saçlar için önemi, onları mükemmel derecede yumuşatması ve boyadan, kötü hava koşullarından, temiz olmayan ortamlardan, nemsizlikten yıpranan saçları tekrar onarmasıdır.
  • Kuru saçlara sahip olanların kullanması özellikle önerilmektedir.
  • Saç uçlarının kırılması probleminde de etkili olduğu bilinmektedir.

Avokado Yağı Saça Nasıl Uygulanır ?

11

Bir kişinin saç veya saç derisine avokado yağı uygulamak için kullanabileceği çeşitli yöntemler vardır.  Avokado yağını aşağıdaki şekillerde kullanmak,   saçınız için fayda sağlayabilir:

Avokado Yağı ile Sıcak Yağ Masajı

Saçlara saç  masajı yapılarak saç derisini nemlendirmek kuru, pul pul kafa derisinin tedavi edilmesine yardımcı olabilir . Düzenli olarak yapılırsa, bu kepek önlenmesine yardımcı olabilir. Avokado yağı ile bir kasede az miktarda yağ ısıtın, sadece birkaç saniyeliğine sıcak su veya mikrodalga kabında ısıtmanız yeterlidir.  Parmaklarınızı veya bir pamuk topunu kullanarak saçları nazikçe ayırın ve kafa derisine biraz yağ sürün.  Parmak uçları ile küçük, dairesel hareketler kullanarak saç derisinin etkilenen bölgelerine masaj yağı  uygulayın.  Bir kişi, normal şampuan rutinlerini kullanarak durulamadan önce,  kısa bir süre için saç derisine kalmasını sağlayın.

Avokado Yağı ile Saç Maskesi

Avokadoyu saç maskesi olarak kullanabilir. Avokadodaki yağlar saçı yağlamak ve daha parlak ve sağlıklı görünmesini sağlayabilir. Avokado yağı saç maskesi  yapmak için ;

Avokado  yağını bir kaseye alın ve üzerine 1 yumurta sarısı ve 1 çorba kaşığı bal ekleyerek malzemeleri birleştirin. Temiz, nemli saçlara uygulayın ve 30 dakika bekletin
saçı iyice durulayın ve kurulayın. Bir saç bakımı olarak, gerektiğinde bu bir iki haftada bir kez kullanılabilir.

Avokado Yağı Saç Kremi

Bazı insanların saçlarını kurutan şampuanlarla yıkadıktan sonra, avokado yağı yoğun bir kremi olarak kullanılabilir. Bu, bir kişinin kuru veya hasarlı saçları varsa, özellikle yararlı olabilir. Saçları şampuanla yıkadıktan sonra parmaklara az miktarda avokado yağı sürün ve parmaklarınızı kökten uca doğru saçın. Saçları yağ ile kaplamak için gerektiği kadar tekrarlayın. Kısa bir süre için saç üzerinde avokado yağı bıraktıktan sonra yağı ılık suyla durulayın.

 

Avokado yağı tek başına saç bakımı için kullanılmaz , cilt bakımında da son derece etkili olan avokado yağının cilt için kullanımı ve faydalarını öğrenmek için Cilt Bakımında Avokado Yağı başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.

Yorum bırakın