Cilt Bakımında Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağı tüm dünyada sadece yemeklik yağ ve saç toniği olarak değil, aynı zamanda mükemmel bir masaj yağı ve cilt için nemlendirici olarak da kullanılır. Hindistan cevizinin hazır bulunduğu ve birçok yönden kullanıldığı dünyanın tropikal bölgelerinde, yerliler cilt için  hindistan cevizi yağı kullanıyor ve güneşin zararlı ışınlarından koruduğuna inanıyorlar. Bu nedenle herhangi bir kimyasal madde veya katkı maddesi içermeyen bu doğal yağ, cildi dünyanın en sıcak ve en güneşli yerlerinde, işlenmiş ve yapay güneş kremlerinden daha iyi koruyabilir. Hindistan cevizi yağının cilt için bu kadar faydalı olmasını sağlayan en iyi yanı, sertleşmemesidir. Cilde uygularsanız, diğer birçok yağın aksine, kokusuz kalmadan daha uzun süre çalışabilir. Hindistancevizi yağının bu çeşitli faydalı özellikleri nedeniyle , çeşitli cilt bakım kremlerinde önemli bir bileşen olarak kullanılır.

Hindistan Cevizi Yağı Nedir?

11

Hindistan cevizi yağı cilt bakımına dalmadan önce, nereden geldiğine ve nasıl çalıştığına bir göz atalım. Hindistancevizi yağı , hindistan cevizi  ağacından elde edilir ve geleneksel kültürler tarafından o kadar yüksek bir değere sahiptir ki, hem gıda hem de ilaç kaynağı olarak “Hayat Ağacı” olarak adlandırılır.

Hindistan cevizi yağı doğası gereği rafine bir üründür, çünkü yağ bir ağaçta yetişmez. Yağ, çekirdekten veya hasat edilmiş hindistancevizi etinden ekstrakte edilir. Teknik olarak konuşursak, tüketebileceğiniz yegane “rafine edilmemiş” hindistancevizi yağı, etin içinde hala ağaçtan yeni alınmış taze hindistancevizi yağıdır. En az rafine edilmiş tip, saf hindistancevizi yağıdır .

Meyvenin yağı ağırlıklı olarak yüksek miktarda orta zincirli yağ asitleri içeren doymuş yağlardan oluşur ve yağ asidinin iyi bir kısmı laurik asittir.  Cildi serbest radikal hasarlarından koruduğu bilinen E vitamini içerir.

Hindistan Cevizi Yağı Cilde Faydaları Nelerdir ? 

Hindistan cevizi yağı cildiniz için yararları alt başlıklar halinde yer almaktadır.

Hindistan cevizi mükemmel bir cilt nemlendiricidir

11

Bu tamamen doğal, yenilebilir yağ, tartışmasız en iyi nemlendirici ve ihtiyaç duyabileceğiniz tek şey. Oda sıcaklığınız altında olursa Hindistan cevizi yağı  katı olabilir, ancak tipik olarak hindistan cevizi ağaçlarının yetiştiği tropikal bölgelerde sıvı halde kalır. Katılaşmış hindistancevizi yağı, sade yağ jölesine benzer bir dokuya sahiptir, ancak vücut ısımız normalde 97F’nin üzerinde olduğu için cildinizde yapışkan veya yağlı hissetmez.

Hindistan cevizi yağı cilde uygular uygulamaz herhangi bir kalıntı bırakmadan erir. Cilt gözeneklerine kolayca nüfuz eder, derinlemesine ve iyice nemlenir.

Hindistan cevizi yağı nemlendirici olarak kullanımı

Cildiniz kuruysa, yıkadıktan ve havluyla hafifçe kuruduktan sonra yüzünüze hindistan cevizi yağı sürün. Yağın iyi dağılmasından bu yana sadece küçük bir miktar gerekir.  Yağlı bir cildiniz varsa, bu yağın nemlendirici etkisinden hala yararlanabilirsiniz. Sebumun aşırı üretimi, genellikle yetersiz cilt nemlendirmesinin bir sonucudur; Vücudun daha fazla su kaybını önleme çabasıdır. Bununla birlikte, ekstra sebum salgılanması komedo oluşumu ve akne gibi cilt sorunlarına neden olabilir , özellikle kuru ve pul pul olan ciltler foliküllerin üzerinden keratin tıkaçları oluşturduğunda. Yağlı ciltler için, yumuşak bir sabunla yıkadıktan sonra yüzünüze ve boynunuza ılık hindistancevizi yağı sürün. 15 dakika bekletin. Ilık suyla yıkayın ve yumuşak bir havluyla kurulayın. Cildinizi düzeltmek için bunu birkaç gün boyunca tekrarlayın. İlk sivilce alevlenmesini yaşayabilirsiniz, ancak çok şiddetli olmadığı sürece bunu görmezden gelebilirsiniz. Cildiniz sonunda sebum salgısını azaltacaktır.

Hindistan cevizi yağı muhteşem bir doğal makyaj temizleyicidir.

Makyajını çıkarmak için hiç mücadele ettin mi? Ne tür makyaj yaparsanız yapın, yatmadan önce çıkarmanız her zaman iyi bir fikirdir. Çıkarılması cildinizin nefes almasını sağlar. Bununla birlikte, makyajın çıkarılması işlemi yüzdeki yumuşak cildi, özellikle gözlerin çevresindeki hassas bölgeyi travmatize edebilir. Hindistan cevizi yağı bu zor işi sizin ve cildiniz için kolaylaştırır.

Hindistan cevizi yağı mükemmel bir yağ kesicidir; ticari yağ önleyici ürünler kadar iyidir, hatta onlardan daha iyidir. Temizlik ürünlerinin etiketlerini okursanız, hindistancevizi kökenli bir deterjan maddesi olan sodyum loril sülfatla karşılaşabilirsiniz. Muhtemelen, aynı malzemeyi bebek yıkama ürünlerinde de bulacaksınız. Mesele şu ki bebeğin cildinde güvende ve nazik davranırken motor yağı ve gresi kesmek için yeterince güçlüdür.

Hindistan cevizi yağı makyaj temizleyici olarak kullanma

Makyajı silerken çok fazla sürtünme ve cilt çekmesinden kaçınmak için yüzün her yerine pamuk topuyla hindistancevizi yağı sürün. 5 dakika beklettikten sonra ılık su ve sabunla yıkayın. Makyajın ana kütlesi gitmiş olmalı, ancak kapsamlı bir temizlik yapmak için tekrar yağ sürmelisiniz.

Gözleri sıkıca kapalı tutarak, üzerine hindistancevizi yağı batırılmış pamuk pedleri yerleştirin. Birkaç dakika içinde, yağ su geçirmez maskara ve eyeliner çözülür, böylece onları nazikçe silebilirsiniz. Hindistan cevizi yağı göze girerse, biraz acıtabilir, ancak tamamen güvenlidir. Aslında, yağ birçok hastalık için göz hastalıklarında kullanılır.

Hindistan cevizi yağı ideal derinlemesine temizleyicidir

Cilt sağlığının zaman zaman yüzümüzü derinlemesine temizlemesi önemlidir. Vücudumuzun hiçbir parçası, makyaj, hava kirliliği veya sadece havadaki toz ve yağdan dolayı bu kadar kimyasal maddeye maruz kalmaz. Toksinler cilt gözeneklerine sızar ve onları tıkar. Klimanın ve sıcaklığın kurutucu etkisi cildinizi kuru ve lapa lapa bırakabilir ve cilt gözenekleri sebumu foliküllerde sıkışıp tutan turatin kapaklar geliştirebilir.

Hindistan cevizi yağı nazik, ancak tam bir temizleyicidir. Keratin kapaklarını yumuşatır ve pul pul dökülmeyi çok daha kolaylaştırır. Hindistan cevizi yağının hafif, yayılan dokusu saç köklerine sızmasını ve sertleşmiş sebumu çözerek cilt yüzeyine getirmesini sağlar.

Cilt temizleyici olarak hindistan cevizi yağı 

11

Kuru ve normal ciltler için, 2 yemek kaşığı badem unu ile kalın hindistancevizi yağı ve sütü karıştırın ve yüzünüze uygulayın, dairesel hareketlerle hafifçe masaj yapın. Ayrıca normal cilt için badem unu yerine toz yulaf ezmesi kullanabilirsiniz, ancak kuru cilt için çok kuru olabilir. Havluyu çok ılık suya batırın ve 10-15 dakika yüzünüze koyun. Tüm gözenekleri temizlemek için önce ılık suyla, sonra gözeneklerin kapanmasına yardımcı olmak için  soğuk suyla yıkayın. Yüzün havada kurumasını sağlayın ve nemi sabitlemek için çok ince bir hindistan cevizi yağı tabakası uygulayın.

Yağlı ciltler için, pul pul dökülmek üzere pirinç unu / yulaf ezmesi ve hindistancevizi yağı bir macunu kullanın. Bir çay kaşığı limon suyu veya birkaç damla limon yağı ekleyerek karışıma ekleyebilirsiniz. Yüzünüzü 15-20 dakika boyunca örtmek için ısıtılmış bir ıslak havlu kullanın veya daha iyisi, yüzünüzü beş dakika boyunca buharlayın. Bu, tüm cilt gözeneklerini açacak ve yağ tarafından yumuşatılmış biriken kirlerden kurtulmaya yardımcı olacaktır. Hafif sabun ve ılık su ile yıkayın.

Hindistan cevizi yağı antibakteriyel kalkan görevi görür

Antibakteriyel hindistan cevizi yağının özellikleri potansiyel patojenler cildi korur. Daha da önemlisi, sivilceyi kötüleştiren bakteriyel enfeksiyon riskini azaltabilir. Esas olarak hindistan cevizi yağında bulunan ve antibakteriyel madde olarak görev yapan laurik asittir . Bu orta zincirli yağ asidi, hindistancevizi yağının% 85’ini oluşturur. Laurik asitte yüksek olan tek doğal madde anne sütüdür.

Aknenin birincil nedeni, ya hormonal dengesizlikten ya da cildin hidrasyonu ile ilgili problemlerden dolayı aşırı sebum salgılanması olabilir. Komedo oluşumu (siyah başlıklar ve beyaz başlıklar) her zamanki sonuçtur, sebum dolgulu açık gözenekler koyulaşırken, beyaz başlıklar olarak kalmış bir deri tabakası ile kaplanmış olanlar olağandır.

Sebumla doldurulmuş beyaz başlıklar, akne vulgaris haline gelmek üzere genişleyebilir, bakteri sıkışmış sebumda çoğalır. Normalde foliküllerde bulunan propionibacterium akneleri hızla çoğalır, akneyi irinle doldurur ve Staphylococcus aureus ve S. epidermidis gibi diğer bakterilerin sekonder enfeksiyonlarına yol açar. Hindistan cevizi yağını düzenli olarak kullanmak, hem nemlendirmek hem de derin temizlik için, bakteri popülasyonlarını kontrol altında tutabilir.

Hindistan cevizi yağı mantar enfeksiyonları ile mücadele eder

Hindistan cevizi yağının antimikrobiyal etkisi, cildin mantar enfeksiyonlarına da yayılır. Her ne kadar birçok mantar enfeksiyonu küçük ve kendi kendini sınırlarsa da, yüzlerinde büyük bir problem olabilir. Maya enfeksiyonları ve saçkıran küçük kuru lekeler veya pürüzlü ciltler halinde başlayabilir, ancak beklenmedik şekilde alevlenebilirler.

Hindistan cevizi yağının genel cilt bakımının bir parçası olarak yüze uygulanması veya etkilenen bölgelerde spot uygulamanın yapılması bu enfeksiyonların üstesinden gelebilir.

Hindistan cevizi yağı güneş yanığı koruma sağlar

Hindistan cevizi yağı güneş ışınlarına karşı bir miktar koruma sağlar. SPF 4 ile hindistancevizi yağı, sahilde bir gün boyunca sizi güvende tutamayabilir, ancak evden dışarı çıkmadan önce cildinize uygularsanız, güneş ışığının güneşe maruz kaldığı kısa süre boyunca güneş ışınlarının etkisinden kaçabilirsiniz. Ayrıca, güneşte herhangi bir koruma olmadan da bulunduysanız, hemen sonra hindistancevizi yağı uygulamak hasarı azaltır.

Güneşin ultraviyole ışınları cilt hücrelerine zarar verir ve hücresel DNA’ya daha fazla zarar verebilecek çok sayıda serbest radikal oluşumunu tetikler. Ancak hindistancevizi yağının antioksidan etkisi oksidatif stresi azaltabilir ve zincir reaksiyonunu durdurabilir. Hindistan cevizi yağı yanmış cilt üzerinde yatıştırıcı bir etkiye sahiptir ve iltihabı ve ağrıları azaltmak için derhal işe yarar.

Hindistan cevizi yağı yüz kırışıklıklarını azaltabilir

İnce kırışıklıklar bile yüz cildinin genç görüntüsüne zarar verebilir. Hindistan cevizi yağı, yüzün pürüzsüzlüğünü kırışıksız tutarak koruyabilir.

Derinin iç katmanlarındaki yapısal bir protein olan kolajen, cildi elastik ve pürüzsüz tutan şeydir. UV ışınlarının, kirlenmenin, sigara içmenin ve fiziksel yaralanmaların etkisi nedeniyle çökebilir. Kollajen değişimi, parçalanmasının etkilerini önlemek için gereklidir.

Hindistan cevizi yağının cildin derinliklerine nüfuz etme kabiliyetine sahip olduğu bulunmuştur. Yağdaki trigliseritler, kolajen tabakasının zamanında onarılmasını sağlayan protein moleküllerini çeker.

Hindistan cevizi yağı erken yaşlanmayı önler

Cildin erken yaşlanması, UV ışınlarından kaynaklanan oksidasyon stresinden, çevre kirliliğinden ve sert muamele ve sert kimyasalların kullanılması nedeniyle cildin neden olduğu yaralanmaların bir sonucudur. Yüz derisinin en çok etkilendiğini söylemeye gerek yok çünkü her zaman çevreye maruz kalıyor.

Hindistan cevizi yağı erken yaşlanmayı çeşitli şekillerde önleyebilir. Nemlendirici olarak cilde nazikçe dokunur ve cildi aşındırmadan pul pul dökülür. İnce bir tabaka halinde uygulandığında, cilt rutubetinde sızdırmazlık sağlarken toz ve diğer çevresel kirleticilere karşı fiziksel bir bariyer görevi görebilir. Antioksidan etkisi oksidatif hasarı azaltır. Kollajen oluşumunu teşvik ederek cildi pürüzsüz ve esnek tutar.

Aşağıda cilt bakımı için farklı bir yazımızı da okuyabilirsiniz.

Cilt Bakımında Avokado Yağı

Yorum bırakın