Hindistan Cevizi Yağı Saç Bakımı

Hindistan cevizi yağı son derece çok yönlü bir sağlık ve güzellik ürünüdür. İnsanlar yemek pişirme ve temizlemeden derisini nemlendirmeye ve makyajını çıkarmaya kadar her türlü şey için kullanırlar. Diğerleri saçlarının sağlığını ve durumunu iyileştirmek için genellikle hindistancevizi yağı kullanır. Bu makale saçınızda hindistancevizi yağı kullanmanın artılarını ve eksileri aktarılacaktır.

Saç için Hindistan Cevizi Yağı 

11

Hindistan cevizi yağı kendi başına veya diğer saç ürünlerinin bir bileşeni olarak kullanmak için güvenlidir . Kullanılması hindistan cevizi yağı kendi başına daha kolay yağlı saçlar riskini azaltır yağ miktarını kontrol etmek için yapar. Küçük bir denemeyle, hindistancevizi yağı, ince ve topaklanmadan kaba ve kalın olana kadar çok çeşitli saç tipleri için çalışabilir.

Biraz hindistancevizi yağı çok uzun süre saçınızda kalabilir. Sadece bir veya iki damla ile başlamak en iyisidir, sonuçları görün ve gerekirse miktarı uygun şekilde ayarlayın. Kalın, kaba saçı olan kişilerin genellikle daha fazla yağ kullanması gerekir. İnsanlar saçları için hindistancevizi yağını aşağıdakiler gibi çeşitli şekillerde kullanabilirler.

Hindistan Cevizi Yağı’nın Saç İçin Faydaları

Hindistancevizi yağı, kuru ve yıpranmış saçları moleküler yapısından dolayı yenilemek için çok iyi çalışır. Hindistan cevizi yağı, sadece saç üzerine oturmuş diğer yağlar ve ticari nemlendiricilerin aksine, saç köküne nüfuz eder. Bu saçlarınızı içeriden dışarıya doğru onarmaya yardımcı olur ve daha fazla hasarın önlenmesine yardımcı olur.

Laurik asit, kaprik asit ve E vitamini (hepsi hindistancevizi yağında bulunur) saçın yeniden yapılandırılmasına yardımcı olur ve protein kaybını önleyerek parlaklığı arttırır.

Düzenli olarak hindistancevizi yağı tedavisi kullanan kişiler, daha az kırılma ve statik ve daha az dolaşma ve bölünmüş uç ile daha fazla vücut, parlaklık ve yönetilebilirlik rapor eder. Birçoğu ayrıca saçın daha az tuttuğunu ve düzenli kullanımdan sonra daha kalın hissettiğini iddia ediyor.

Saç için Hindistan Cevizi Yağı Kullanımı   

  • Bir kaseye 3 – 5 yemek kaşığı hindistancevizi yağı sürün. İhtiyacınız olan hindistancevizi yağı miktarı saçınızın uzunluğuna ve kalınlığına bağlıdır. Uzun, kalın saçlarınız varsa 5 yemek kaşığı kullanın; eğer saçınız daha kısa ve daha ince ise, sadece 3 veya 4’e ihtiyacınız vardır. Rafine edilmemiş, soğuk preslenmiş (rafine edilmemiş veya çözücü ekstrakte edilmemiş) kullanın. Rafine hindistancevizi yağı katkı maddeleri içerir ve saçlarınız ve cildiniz için bu kadar sağlıklı kılan doğal bileşiklerin bir kısmını gideren işlemlerden geçirilir. Rafine edilmemiş hindistancevizi yağı, doğal ve sağlıklı iyiliği ile tamamlanır.  Çok fazla kullanmamaya dikkat edin; Yağı orta kısmına ve saçınızın altına odaklayın. Çok fazla kullanılırsa, özellikle kafa derisinin yakınında, bu durum saçın tamamen yıkandığında bile yağlı görünmesine neden olabilir. Saçınız, saç derisinden elde edilen kendi doğal yağlarını üretir.Saç için Hindistan Cevizi Yağı Kullanımı   
  • Hindistan cevizi yağını ısıtın. Biyoaktif bileşikleri yok edebildiği için mikrodalga fırından uzak durun. Elleriniz sizin için yeterlidir. Bir seferde bir çorba kaşığı avucunuzun arasında tutarak ve hafifçe ovalayarak eritin. Hindistan cevizi yağı çok az ısı ile erir. Hindistan cevizi yağını saçınıza sürün. Hindistan cevizi yağını elinize dökün ve ardından saçınızın uçlarına uygulamaya başlayın.  Parmaklarınızı kullanarak masaj yapın ve saç tellerinize yedirin. Yağı derinize uygulamaktan kaçının. Saçınız tamamen hindistan cevizi yağı ile ıslanana kadar saçınıza masaj yapmaya devam edin. Yağı eşit şekilde dağıtmanıza yardımcı olmak için bir tarak kullanabilirsiniz.
  • Saçınızı örtün. Duş başlığınızı, plastik kılıfınızı veya eski tişörtünüzü başınızın üzerine yerleştirin ve saçınızın tamamen kaplanması için sarın. Saçınızı gevşek bir saç bandı ile sabitleyebilirsiniz, hepsinin başınızın üzerinde durmasına yardımcı olun.  En az 2 saat veya bir gece bekleyin.  Saçınızda ne kadar uzun süre kalırsanız, saçınız o kadar iyi şartlandırılır. En iyi etkiyi yönetebildiğiniz sürece bekleyin.
  • Ambalajı çıkarın ve saçınızı yıkayın. Hindistan cevizi yağını yıkamak için sülfatsız bir şampuan kullanın. Saçlarınız artık yağlanmayana kadar iki veya üç kez yıkayın.
  • Saçını kurumaya bırak. Klima işleminin etkilerini görmek için kurumaya bırakın veya kurumasını bekleyin. Bu özel hindistancevizi yağı uygulamasından sonra yumuşak, parlak ve parıltılı olmalıdır.

Aşağıdaki saç bakımı ile ilgili diğer yazımıza da bakabilirsiniz.

Saç Bakımında Avokado Yağı

Yorum bırakın