Cilt Bakımında Avokado Yağı

Cilt bakımı son derece önemli bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Cildimizin sağlıklı olması genel sağlığımız açısında bir avantaj iken ayrıca cildin canlı ve güzel görünmesinin de anahtarıdır. Bizlerde sizlere bu yazımızda avokado yağı ile cilt bakımınızı nasıl yapacağınızı aktararak sağlıklı, canlı ve parlak bir cilde sahip olmanızı sağlayacağız. İyi okumalar dileriz.

Avokado Yağının Cilde Faydaları ve Kullanımı

11Avokado yağı meyveden elde edilen, gıda ve kozmetik amaçlarla kullanılan bir yağdır.  Avokado yağı doyamış yağ konsantrasyonu ve E vitamini içeriği ile diş eti hastalıklarından kalp sağlığının korunmasına kadar farklı sağlık sorunlarının tedavisinde yardımcı ürün olarak kullanılmakta.

Ayrıca ısınmaya karşı yüksek tolerans göstermesi yemek yağı olarak da kullanımını sağlıyor.

Omega 3 yağ asidi olan Alfa linolenik asit meme ve kolon kanserine neden olan tümorlerin yayılmasını engelleme özelliğine sahip. İçeriğinde Alfa linolenik asit bulunan avokado E vitamini ile cilt ve prostat kanserinden korunmak içinde tavsiye edilen doğal çözümler arasın da. E vitamini tüketiminin özellikle sigara içenlerde akciğer kanserine yakalanma olasılığını azalttığı biliniyor.

Avokado Yağının Cilde Faydaları ve Kullanımı

Avokado yağı, yağ asitleri açısından zengindir ve cildi nemlendirmek için mükemmeldir.
Avokado yağı, omega-3 yağ asitleri ve A, D ve E vitaminleri barındırmaktadır. Aşağıda avakado yağının cilde faydaları maddeler halinde yer almaktadır.

11

  • E vitamini ek olarak, avokado yağı cildi besleyen ve nemlendiren potasyum , lesitin ve diğer birçok besin içerir. Epidermis olarak bilinen cildin en dış tabakası, aynı zamanda yeni bir cilt oluşturmaya yardımcı olan bu besinleri kolayca emer.
  • Antioksidanlar avokado yağında çokça bulunur ve bu  vitaminler ile ilişkilidir. Kuru, tahriş ve pul pul olmuş  bir  cildi iyileşmek için yardımcı olabilir. Ayrıca egzama ve sedef için de yardımcıdır. Cilt rahatsızlığı olan bir kişi, yağın semptomlarını tetiklemediğinden veya şiddetlendirmediğinden emin olmak için, önce bir cilt parçasını test etmek isteyebilir.
  • Kısa süre bekledikten ve ılık su ile durulandıktan sonra, avokado yağı yağlı bir kalıntı bırakmadan cildi nemlendirir. Bu akne riskini azaltabilir .Avokado yağı ayrıca akne ile ilintili kızarıklık ve iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olabilecek anti-enflamatuar etkilere sahiptir.
  • Avokado yağı daha hızlı iyileşmek için yaralara yardımcı olabilir. Avokado yağındaki esansiyel yağ asitleri ve oleik asitin, yeni bağ dokusu yaratma süreci olan kolajen sentezini destekleyebileceği bulunmuştur. Avokado yağındaki esansiyel yağ asitlerinin de iyileşme sürecinde enflamasyonun azaltılmasına yardımcı olduğu bulunmuştur.
  • Avokado yağındaki antioksidanlar güneş yanığının semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir .  Yağdaki E vitamini, beta karoten , D vitamini , protein, lesitin ve esansiyel yağ asitleri cildi iyileştirir ve yumuşatır. Ayrıca avokado tüketmenin cildi zararlı UV radyasyonundan korumaya yardımcı olabileceğini göstermiştir.
  • Yaşlanmanın ilk belirtileri genellikle ciltte görülür. Bazı çalışmalar avokadolarda bulunanlar gibi sağlıklı yağların tüketilmesinin cildin esnekliğini korumaya yardımcı olabileceğini göstermiştir. Ancak, araştırmacılar, cilde avokado yağı uygulamanın aynı etkiye sahip olup olmadığını henüz çözmemiştir.

Gözaltı Morluklarına Karşı Avoado Yağı

Avokado yağı göz altında oluşan şişlik, morarma gibi sorunlara karşı da kullanılabilir. Günlük doğal bir reçete olarak düzenli kullanıldığında ciltte kızarıklık oluşmasını önler ve göz çevresini koruyucu etki sağlar. Göz çevresinin esnekliğini arttırır ve bölgede oluşabilecek kırışıklıkları önler.

Avokado Yağı Nasıl Kullanılır

Aroma terapide hoş kokusu ve emilim kolaylığıyla masaj yağı olarak kullanılan avokado yağı, cilt problemlerinde yine masaj yöntemi ile tüm deri bölgesine uygulanabilir. Burada dikkat edilmesi gereken, az bir miktarının doğru teknikle uygulandığında hafife alınmayacak kadar geniş bir bölgeye yeteceğinin akıldan çıkarılmamasıdır.

İçeriğindeki yüksek A vitamininin özellikle deri altında kollajen üretimini arttırması ve bazı cilt rahatsızlıklarına bağlı oluşabilen elastin liflerdeki tahribatı, parmak uçlarınızla küçük ve hafif daireler çizerek masaj yöntemiyle uygulayarak tedavi edebilirsiniz. Ayrıca avokado yağını, cilt maskelerinizin içine koymak suretiyle de kullanabilirsiniz.

 

Avokado yağı cilt bakımında olduğu kadar saç bakımında da etkilidir. Avokado yağını saç bakımında kullanmak ve faydalarından yaralanmak isterseniz Saç Bakımında Avokado Yağı başlıklı yazımıza bakabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.

Yorum bırakın